Känner du någon som har gått igenom en kemoterapi?

25.01.2022

 
Känner du någon som genomgått kemoterapi? Då känner du säkert igen att det blir tyngre och tyngre ju längre behandlingen går. 

Om det skulle finnas ett sätt att åtminstone stanna kvar i allmäntillståndet, och inte gå ned sig. Hur uppskattat skulle inte det vara?

Hur mycket det Turkiska forskarlaget trodde att Reiki kunde hjälpa innan de började sitt försök på 70 st kvinnor i åldrarna 18-54 år har jag inte svar på. 

Men efter de såg dessa resultat bestämde de att även kontrollgruppen (de som "bara" fått kemoterapi" också skulle få Reiki. I jämförelse såg det nämligen ut som man torterade dem?!
Forskningen visade att personerna som fick totalt 6 st Reikibehandlingar á 42 minuter under sin kemobehandling inte "gick ned sig" under kemoterapin. Tvärt om, välbefinnandet ökade!

En liknande, men omvänd, trend visade sig med smärtan. Med Reiki minskade smärtan. Utan Reiki ökade den ju längre behandlingen fortskred. Det finns fler artiklar i samma område som bekräftar fynden. 

Så det har hänt en hel del i Reikivärlden under 2021. Denna artikel publicerades i april. (Och presenterades på Förenade Reikiförbundes första Konferens för Reikiforskning i november) Läs hela forskningsinlägget 


texten hämtad från kansla.nu