Kristaller och energier

07.02.2022
Bergskristall är en av de kristaller man använder inom Reiki
Bergskristall är en av de kristaller man använder inom Reiki
Precis som allt annat så består även kristaller utav energier och all energi har varierande frekvenser och vibrationer. Olika kristaller har olika frekvenser och sådant som mineralets struktur, vilken färg och form den har påverkar också. Kristaller växer fram med tiden och utvecklas hela tiden precis som människan, djuren och naturen.
Vi har använt oss av kristaller sedan långt tillbaka i tiden. Redan på medeltiden arbetade man med "magipåsar" som bland annat innehöll olika stenar. Rika kungar och adelsmän har smyckat sig med kristaller och vi kan till och med hitta stora mängder av kvarts runt pyramiderna som byggdes under gamla egyptiernas levnadstid.
Varför påverkas vi av stenar?
När vi tar in en sten eller en kristall i vårt energifält, uppstår ett resonansfält mellan de frekvenser hos oss som överensstämmer med stenens. Resonansfältet påverkar nervsystemet och när energin når hjärnan så stimulerar den i sin tur olika biokemiska processer som påverkar den fysiska kroppen eller ger psykologiska reaktioner. De kan även öppna upp för andliga upplevelser. Med andra ord så väcker stenen det som redan finns men som kanske har legat i dvala och bortglömt.
Vårt energifält är en livgivande väv av energiströmmar som kallas för chakrasystemet med ett stort antal energipunkter på kroppen.
När en sten kommer in i vårt energifält fördelas energin naturligt dit den behövs. Det kan ske genom att man håller i den, bär den i ett smycke eller har den nära sig.


text hämtad från Tåbäckens Reiki Healing